Jdi na obsah Jdi na menu
 


Náš blog

Malé balkonové rozjímání.

Stojím na balkoně našeho bytu,kouřím a pozoruju okolí.Bydlíme v klidné lokalitě a tak je tu klid.Koukám na stromy,jak se pomalu halí do žlutých pdzimních hábitů,koukám,kde co lítá,ale v hlavě mi,jako roj rozzuřených vos hučí posledních pár taktů písně,se kterou se momentálně peru na jednom sofweru a kterou se snažím přeměnit do formátu midikaraoke.

Musím si vždy udělat malou pauzu,protože by se mi z té přehršle not asi rozlétla hlava.Naivně si myslím,že když rozdělanou skladbu uložím do složky a odpočinu si,třeba na tom balkoně,že se mému mozku na chvíli uleví.Chyba lávky!

V hlavě to bzučí...Adur,nebo Amol,nebo je tam sedmička? - v tom posledním taktu jsou čtyři čtvrtky,nebo je na konci pomlka? - to kytarové solo mám nechat ve stovce hlasitosti,nebo je to moc a pod zpěvem ji sundat na 75? atd atd.Sakra!Ještě ,že mě to baví..........

Píseň se rodí těžce a daleko je doba,kdy se to bude  podobat originálu,vlastně předloze,podle které skladbu vyrábím.Nebo chcete-li vzletněji,aranžuji.Formát midi je vlastně určité množství suchých,studených notových dat,ale hlava a ruce jen trochu šikovného muzikanta z nich dokáže vykřesat život.

Do jaké míry se to vede nám můžete,přátelé,na našich stránkách posoudit  a v rubrice "Zhodnoťte naši práci" přidat dokonce svoje hodnocení.Nejlíp se ale skladba hodnotí,když na taneční zábavě,či večírku si lidé podle jejich taktů pořádně od podlahy zazpívají a zatancují.

Občas se pousměju nad myšlenkou,že ani manželky to s námi,zapálenými aranžery,nemají lehké.Sedím u počítače,peru se s notami a teprve na třetí vyzvání,jestli vynesu koš,se neochotně zvedám.Patřím totiž mezi ty hudební pošuky,kteří se ve skladbě tak dlouho vrtají,upravují,přidávají a zase ubírají,dokud se jim dílo nelíbí.

Pozor! Řeknete si "To je přece normální ne?" A vidíte! V tom bych si dovolil s vámi nesouhlasit.Sám jsem uživatelem jednoho serveru,kde také publikuji své výtvory.Do těchto stránek posílají aranžeři své midi a další uživatelé je opět kupují.Takže mám možnost porovnávat kvalitu různých písní od různých výrobců.

A za tu dobu,jsem si vytvořil takové ,dalo by se říct,kvalifikační trio,podle kterého aranžery rozděluji na"

  • Šikuly - (Většinou i dobří muzikanti,kteří předlohu,podle které dělají midi,dobře nastudují,nebo přinejmenším dobře znají,vnímají všechny jemnosti písně i všechny její zrady a dovedou ji pomocí kláves a kvalitního softweru přeměnit na midikaroke,které se originálu skutečně podobá.Zkrátka zájemce o koupi skladby už z 30vteřinové demo ukázky musí poznat,o jakou skladbu jde a jak kvalitně je vyrobená.)
  • Snaživce - (Většinou předlohu znají,řídí se podle ní,dokonce pracují s dobrým softwerem,ale na slabší úrovni je práce na tomto sofweru,správný výběr nástroje a vůbec snaha o co nejvěrnější připodobnění podle originálu.)
  • A to ostatní - (Mnozí z vás se s výtvory těchto "rádobyaranžerů" jistě setkali.Většinou dělají midi z hlavy,aniž by se seznámili s originální předlohou,ignorují všechny jen trochu složitější pasáže v předloze,používají převážně klávesové styly,aniž by se snažili je v nějakém softweru upravit do formy trochu podobné předloze.Někdy to nejsou ani aktivní muzikanti a pokud ano,tak je velmi těžké jejich hudební myšlení pochopit.A co je nějvětší průšvih?Ve své samolibosti ani nepoznají,jaký pasvil vlastně vytvořili a klidně jej s čistým svědomí publikují.)

Začal jsem tak poeticky na balkoně a tak tady i zakončím svoje úvahy.Utíkám k počítači,protože mě zrovna napadlo,že jsem tam něco asi zvoral..........

Mějte se lidi!

Jarda šedivák

 

cara3.gif

 Jak zrychlit zaslání skladeb.

Přátelé většinou každý z vás má zřízené na svých stránkách internetové bankovnictví.Tak lze pohodlně zadávat platbu u svého počítače.

Ne každý ale ví,že každá banka umožňuje poslat ihned po zadání platby na váš email potvrzení o provedení vaší platby.Stačí si u vaší banky tuto službu vyhledat a zatrhnout.Takže ať už potom převod trvá jak chce dlouho,pokud nám s objednávkou zároveň zašlete toto potvrzení,máte ihned po vytvoření objednávky ještě týž den objednané skladby doma. 

Z toho,že mi jen málo uživatelů potvrzení posílá,usuzuji,že mají obavy,abych se do jejich účtu nějak nedostal.To je samozřejmě absolutně nemožné.Banka posílá potvrzení ve formátu PDF a v něm žádné informace,které by se daly zneužít nejsou.

cara3.gif

Nečumí mi někdo na kredit?

Nedávno jsem dostal tento zajímavý dotaz od uživatele,který si u nás zřídil kredit.Prý si klikne na odkaz,který posíláme,jako kontrolu kreditu a objeví se mu jeho kredit s objednanými skladbami a finance,které za ně zaplatil a zbytek,který má jako zůstatek.

To všechno je prý v pořádku,ale ten jeho kredit je na hlavní stránce,takže to vypadá,jako by ho viděli všichni a má taková nepříjemný pocit.

Odpovídám tedy zde jemu a vlastně vám všem,kteří podobný pocit máte a možná dokonce někteří z vás možná z tohoto důvodu váháte si u nás kredit zřídit.

Jakmile máte vyhotovenou tabulku s vaším kreditem,okamžitě je zatržena funkce "Neuvádět v menu" to znamená na hlavní stránce.Tím pádem svůj stav kreditu vidíte jen a jen pouze vy,čímž je vaše soukromí stoprocentně zabezpečeno.

cara3.gif 

Poslat kredit nebo ne?

V dnešní době je na netu spousta vykuků a podvodníků,kteří se z důvěřivých lidí snaží vymámit různými způsoby peníze.To my dobře víme a docela chápeme,proč si hodně lidí raději u nás kupuje midi jednotlivě a zdráhá se poslat víc peněz na kredit,ze kterého si potom může pohodlně skladby kupovat.

Na rozdíl od jiných podobných serverů např Hudba Hradiště apod.není u nás zřízení kreditu podmínkou,aby jste si mohli koupit midikaraoke.Je to však velmi praktické.Přesto z počtu, u nás registrovaných uživatelů,má kredit pouhá třetina.

Přátelé! Vy,kdo máte u nás kredit a přesvědčili jste se,že nepatříme do škatulky podvodníků ,pomozte nám jakýmkoli způsobem,ať už v komentářích zde nebo na Facebooku,či v osobním kontaktu,prolomit ledy nedůvěřivosti u ostatních uživatelů.Předem vám děkujeme. 

cara3.gif

 Kontrola kreditu

Čas od času nám některý uživatel napíše,abychom mu poslali odkaz na kredit,aby si mohl zkontrolovat jeho stav.

Z toho usuzujeme,že někteří uživatelé stále nepochopili,jak odkaz funguje.takže:

Z každou objednávkou posíláme mailem také zároveń odkaz,na který si zákazník klikne a objeví se mu stránka se stavem jeho kredtu.Teď pozor! Je potřeba si tento odkaz uložit do archivu pošty,kterou každý poštovní klient má.A pokud chce zkontrolovat svůj kredit,stačí si kliknout na archiv,najít si email s uloženým okazem a znovu na něj kliknout.

Zde je obrazová ukázka: http://www.sedivakness.estranky.cz/fotoalbum/kontrola-kreditu/

Tento odkaz,i když si na něj kliknete třeba za 14 dní,je neustále aktualizovaný,takže se vám znovu objeví kredit,který tam momentálně máte!

cara3.gif

Nějak mi to nesedí,co s tím?

Vyrobili jsme skladbu na zakázku do midi a ona nesedí.Této věty se hrozí každý jen trochu svědomitý výrobce .Ne,že bychom tyto jobovky dostávali každý den.Vlastně jen dvakrát.Midi se však platí předem,jinak to prostě nejde.Když budeme nabízet trička a nebudou se líbit,tričko se jednoduše vrátí a vrátí se peníze,nebo se tričko vymění za jiné.U nás to není možné.Proto uživatel čeká,že mu za jeho peníze přijde kvalitní skladba.

A tady je někdy malý kámen ůrazu.Velká většina muzikantů jsou lidé,kteří dovedou rozlišit možnosti midi nástrojů vzhledem k originálu a pokud je skladba vyrobena správně akordně,notově a rytmicky,dovedou si ve svých klávesách skladbu upravit podle svých představ.Klávesy od 20 000 a výš,mají celkem vyhovující možnosti.Mluvím samozřejmě např.o výměně kytary za jinou,nebo stringu,bicích apod.

Pokud je v midi chyba technického typu např špatně sestavené solo,či zapomenutá nota,jiná rychlost atd. neměl by být problém pro aranžera skladbu opravit.Pokud však dostane zprávu typu:"Mě to nějak nesedí",je někdy problém zákazníka uspokojit.

Proto přátelé na vás apeluji!Pokud budete mít k nějaké vyrobené písni výhrady,zkuste nám napsat konkrétně,co vám tam chybí,nebo co by jste chtěli změnit.Moc nám tím pomůžete.A my se budeme snažit,aby na základě vašich informací,bylo midi vyrobeno k obrazu vašemu.Máme totiž pořád na mysli,že za svoje peníze by jste měli mít midi co nejkvalitnější.

cara3.gif

 Potřebujete vyrobit midikaraoke? Zkuste to u nás.Proč?

V prvé řadě před samotnou výrobou věnujeme velkou pozornost originálu(předloze)písně.Nahrajeme si předlohu ve formátu Mp3 do vhodného softweru,tam si rozdělíme skladbu pomocí značek na sloky,refreny a sola.Důkladně se s předlohou seznámíme a v textu si označíme správné toniny(akordy)

Potom v softweru na výrobu midi začneme ton od tonu,se sluchátky na uších připodobňovat skladbu tak,aby skutečně maximálně možně vyjadřovala nejen harmonickou podobnost originálu a dynamiku,ale také náladu skladby.To,že jsme na správné cestě,dokazuje spokojenost našich zákazníků,takže naše aranže se hrají v mnoha koutech naší vlasti.

cara3.gif